Hedefimiz sektörde lider olmak

 

Amon Kimya Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Özsüren Sektörel dergisi için verdiği ropörrtajda; 2022 enflasyon, enerji maliyetlerinin artışı ve hammadde fiyatlarının zirvede olduğu bir yıl olarak başladığını, beklentilerinin ise 2. çeyrekte gerek pandeminin etkisinin azalması gerekse ekonomide dünya genelinde arz -talep dengesinin belirli bir dengeye ulaşmasıyla bir toparlanma dönemine geçileceğine inandığını söyleyerek umutlu konuştu.

Sözlerinin başında geçen yılı değerlendirerek başlayan Amon Kimya ve Makine Sanayi Tic, Ltd,. Şti Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Özsüren, “2021 yılı pandemi ve pandemi sonrası dönemin ekonomik olarak etkisini tüm dünyanın yakından hissettiği bir yıl olarak tamamlandı. Bu dönem de müşterilerimize çözüm odaklı hizmet verdik ve 7/24 hizmet anlayışımızla müşterilerimize ürünlerimizi tedarik ettik. Firma olarak 2021 yılında ciromuzu bir önceki yıla göre beklenenin üzerinde bir artışla kapatarak, bu kriz ortamında firma olarak uzun vadeli hedeflerimize ulaşmak adına olumlu bir şekilde kapatmış olduk. Firma olarak bu dönemde müşterilerimize kimyevi madde tedarikinde en önemli başarı unsurunun güven ve verilen sözlerin zamanında yerine getirilmesi olduğuna inanıyoruz. Hammadde ve tedarikte aksama olmasına ve dünya genelinde enerji maliyetlerinin artışından ötürü fiyatlarda meydana gelen büyük artışlara rağmen verdiğimiz sözleri yerine getirerek her dönem satış yapmaya devam ettik ve müşterilerimizin talepleri yerine getirmenin vermiş olduğu referanslarla yeni müşteriler elde ettik” dedi.

2022 yılından beklenti ve hedeflerinden söz eden Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Özsüren şunları konuştu: “ Şirket olarak ciromuzu arttırmak ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla planladığımız kapasite artışı ve yatırımlarımızla devam edeceğiz. 2022 enflasyon artışları, enerji maliyetlerinin artışı ve hammadde fiyatlarının zirvede olduğu bir yıl olarak başladı, ancak beklentimiz 2. çeyrekte gerek pandeminin etkisinin azalması gerekse ekonomide dünya genelinde arz -talep dengesinin belirli bir dengeye ulaşmasıyla bir toparlanma dönemine geçileceğine inanıyoruz. Dolayısıyla bu dengelenme yeni iş fırsatları ve yeni müşterilere ulaşmamıza yol açacağından, firma olarak hedef ve planlama hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Pandemi döneminde hammadde fiyatlarında meydana gelen artışlardan ötürü sektör de ciddi problemler meydana gelmiştir. Çünkü sektör böyle bir fiyat artışını beklemiyordu, geçen sene azalan talebin 2021 yılında pandeminin azalışıyla bir anda artması sektördeki dengeleri tamamen değiştirdi.”

Genel Müdür Yardımcısı Özsüren verdikleri hizmetlerle ilgili bilgi vererek “Firmamız temizlik, tekstil, gıda, demir-çelik, tutkal, boya, cam, ambalaj, kağıt ve kozmetik, çimento, termik santraller ve gübre sanayinin ana girdileri olan kimyevi maddeler ve sınai-tıbbi gazların ithalatını, üretimini tedarike konu depolama ve lojistik faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Bünyemizde, her türden kimyevi maddenin taşınabileceği çeşitlilikte ADR li kara tankerleri, denizyolu taşımacılığında kullanılan Iso tankları ve konteyner taşıyıcı dorseleri, kamyon ve çekicileri ile tehlikeli madde taşımacılığı konusunda uzman ekibiyle birlikte Türkiye’de ve Yurtdışında birçok firmaya hammadde tedarik etmektedir. Bu sektöre Arge yatımlarımız sürekli geliştirerek filo araç sayımızı her geçen gün arttırarak Türkiye genelinde tehlikeli madde taşımacılığı lojistik faaliyetlerimizi arttıramaya devam ediyoruz. Gübre sektöründe Kimyevi ve Sıvı gübrelerin ithalatını ve ihracatını yapmakta olan firmamız Türkiye’de tarım sektöründe kullanılan tüm tarım kimyasallarının ve gübrelerin tedarikini gerçekleştirmektedir” diye konuştu.
    
Firma olarak lojistik sektöründe de aktif olduklarını vurgulayan Özsüren sözlerini şöyle sürdürdü: “Firmamız sahip olduğu 75 adet araç kapasitesiyle tehlikeli maddeleri ADR mevzuatına uygun olarak taşıyabilecek tüm altyapıya sahiptir. ADR’li çekicileri, kara tankerleri, susuz amonyak taşıma transport tank treylerleri, L4BH ve L4BN kimyevi madde taşıma transport tank treylerleri, kendi özmal T11, T75, T50 Iso Tankları ile Intermodal taşımaya uygun karayolu, denizyou ve trenyoluna uygun taşma altyapısıyla Türkiye’de ve uluslararası alanda tecrübeli ve dinamik ekibiyle, 7/24 çalışma presibiyle, iş güvenliğine ve ADR-RID VE IMDG mevzuatlarına uygun faaliyet göstermektedir. Tüm şoförlerimizin SRC-5 belgesine sahip olup, tüm araçlarımız T9 belgesine sahiptir. Sürekli olarak ARGE ve Teknolojik verdğimiz önem ve lojistik sektöründeki gelişmeleri takip ederek her daim yeni ekipman ve filo yatırımlarımızla Türkiye ve Uluslar arası lojistik sektöründe IMO’lu taşımalarda öncü bir firma olma yolunda ilerlemekteyiz. Sahip olduğumuz Kimyevi Depolama Tanklarımız, Paletli hammadde ve Dökme kuru yük depolarımız, konteyner elleçleme, yükleme ve boşatma sahalarımızla limanlar arası çalışan 50 adet konteyner kılçık dorse, 10 adet sal kasa dorse ve damper dorse filomuzla bölgemizin lojistik ihtiyaçları olan firmalarına çözüm noktası olarak hizmet vermekteyiz.”

Necmettin Özsüren projelerinde de söz ettiği bilgi aktarımında “Hedefimiz tehlikeli madde taşımacılığı ve tedariki konusunda Türkiye’de sektörün lideri bir firma olmaktır. Amon Kimya olarak 2022 yılında planladığımız yatırımlar ile bölgemizde kimyasal hammadde, gübre ve tarım, maden ve plastik –polimer ürünlerinin tedariği ve depolaması konusunda öncü bir firma olma vizyonuyla yoluna devam etmektedir. Amon Kimya uluslar arası kaliteye verdiği önem çerçevesinde aldığı belgeler ve uyguladığı standartlar, yaptığı müşteri odaklı çalışmalar ve Ar-Ge  konusundaki yatırımları ile sektörün öncü kuruluşu olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Copyrigt © 2018 ASA Web Tasarım